FOTO O familie din Pârscov trăiește sub cerul liber după ce un incendiu le-a distrus casa în ajun de Paște

Un incendiu izbucnit în plină zi, în sâmbăta dinaintea sărbătorii Paștelui, a distrus în câteva ore toată gospodăria în care viețuia familia Răduță, compusă din cinci membri, între care un copil de zece ani. Aceștia au rămas fără animale, fără bunurile de uz gospodăresc și fără acoperiș deasupra capului.

Gospodăria familiei Răduță, din satul Runcu, comuna Pârscov, a luat foc, sâmbătă, în ajunul Sărbătorii Pascale ortodoxe. Totul s-a făcut scrum: casa, animalele, păsările și bunurile personale.

După dezastru, bătrânii familiei au înnoptat într-un șopron mai puțin atins de flăcări. Copilul a ajuns la niște rude iar părinții lui au recurs la soluția de a dormi într-un autoturism.

Familiei Răduță îi este aproape imposibil să-și refacă locuința fără un ajutor din partea autorităților și a oamenilor cu suflet mare. Pensiile bătrânilor și salariul fiului lor, angajat cu un contract lunar la o firmă intrată în insolvență, sunt insuficiente pentru reconstrucția gospodăriei.

Venitul total al familiei este de aproximativ 2200 lei lunar +/- 1800 de lei, în functie de continuitatea în muncă a lui Constantin. La cheltuielile familiei se pot socoti și medicamentele bătrânilor.

La momentul incendiului, casa bătrânească era construită din paiantă și avea atașate două camere „la roșu”, din BCA, aflate în lucru la momentul dezastrului.

Contul bancar al familiei Răduță deschis la BRD este următorul:
RO60BRDE410SV57953204100

ADRESA: str. Principală 57, sat Runcu, com. Pârscov, jud. Buzău