FOTO Motivul pentru care preotul bisericii din curtea spitalului Râmnicu Sărat a vizitat sute de familii sărace

Peste 200 de copii sărmani au avut parte de o surpriză cum rar li s-a mai întâmplat. Ei au fost vizitați de un preot de la Biserica „Izvorul Tămăduirii”, lăcaș aflat în curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, pentru a primi în dar cutii cu rechizite, haine, dulciuri și obiecte de igienă personală.

Campania umanitară „O cutie pentru un zâmbet”, inițiată de preotul Nicolae Cane, slujitor la biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, s-a desfășurat în perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2018.

Întro primă etapă, părintele Cane a identificat un număr de 217 copii nevoiași din localitățile Balta Albă, Ghergheasa, Mărgăritești, Florești, Toropălești – Pietroiu, Buda și Valea Salciei.

Ulterior, acesta le-a oferit cutii pline cu daruri, constând în rechizite, haine, dulciuri, produse de igienă personală și jucării. Printre beneficiarii acestei campanii s-au numărat și copiii internați la Secția Pediatrie a Spitalului din Râmnicu Sărat.

„Bucuria adusă pe chipul copiilor a fost foarte mare și a însemnat foarte mult pentru voluntarii implicați în cadrul acestui proiect, care va continua și pentru alți copii din localități izolate”, a declarat părintele Nicolae Cane.

În cadrul acțiunii umanitare care a fost organizată cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, șase familii defavorizate, cu mulți copii, au primit pachete cu îmbrăcăminte și alimente de bază.