FOTO Sănătatea elevilor și cadrelor didactice, prioritate zero la Vadu Pașii

Școala din satul Vadu Pașii reabilitată recent, cu 1 milion de euro, a primit luni  în bănci, aproape 400 de elevi, în condiții speciale de igienă și distanțare socială.

Părinții nu au avut voie să intre în incinta școlii sau în sălile de clase, iar cei mici au fost întâmpinați cu măști, dezinfectanți pentru mâini și sfaturi de la profesori penrru a respecta regulile stricte de igienă.

Unitatea de învățământ care a intrat în scenariul verde a fost dotată în această vară cu benzi pentru distanțare socială, aparate de dezinfectat și panouri unde sunt detaliate anumite reguli valabile pentru combaterea pandemiei de coronavirus.
Vestea bună este că în timp ce multe unităţi de învăţământ din ţară n-au nici măcar autorizaţie de funcţionare la Vadu Pașii copiii vor învăta în siguranță.
Grupurile sanitare noi, sălile de clasă cu bănci impecabile dar și regulile stricte de igienă impuse de corpul profesoral, fac din școala de la Vadu Pașii una dintre cele mai bune și sigure din județ.
O spun profesorii care au muncit o vară întragă pentru ca mediul de lucru să fie unul igienic iar cursurile să se țină în condiții optime pe timp de pandemie.“Ne-am străduit să asigurăm condiții bune pentru toți copiii în această perioadă de pandemie. Părinții nu au voie să intre în școală iar pentru cei care încep la clasele pregătitoare am asigurat un perimetru în curtea școlii unde să fie primiți în condiții de distanțare socială. I-am așteptat pe cei mici cu măști ,cu reguli stricte de igienă, dar și cu multe emoții. Autoritățile locale ne-au asigurat toate condițiile în școala iar copiii de la Vadu Pașii trebuie doar să învețe.” ne-a declarat Viorica Rotărescu, directorul Şcolii din satul Vadu Paşii.
Școala are centrală termică proprie iar sălile de clasă au mobilier și toalete noi, parchet în clase și holuri mari,demne de invidiat.
“Siguranța copiilor este prioritatea zero în această perioadă complicată, în care coronavirusul ne creează probleme.Ne îngrijim ca să nu le lipsească nimic și suntem receptivi la orice solicitare venită din partea profesorilor și învățătorilor pentru a nu întâmpina nicio problemă ”, ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.
.