FOTO Cărăuși de deșeuri, lăsați fără mașină, de către comisarii de Mediu din Buzău

Garda de Mediu Buzău a aplicat joi, primele sancțiuni drastice, împotriva persoanelor care transportă și aruncă ilegal deșeuri. În premieră pentru județul Buzău a fost confiscată o mașină folosită la comiterea contravențiilor.

În cadrul acțiunii, a fost depistat în trafic, un mijloc de transport încărcat cu saci conținând deșeuri inerte amestecate, rezultate din lucrări de construcții, aparținând unei persoane fizice, mașina fiind oprită pentru control, de către polițiștii buzoieni.

Echipa de comisari de la Gărda Națională de Mediu și Comisariatul Județean Buzău, a stabilit în urma verificărilor efectuate, că a fost încălcată legislația specifică privind transportul deșeurilor, stabilind sancționarea contravențională a făptuitorului cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport.

„Prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul protecției mediului constituie o preocupare majoră a statului român având în vedere faptul că acest fenomen devine din ce în ce mai complex, cu implicații deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemelor și sănătății populației. Mulțumim pentru colaborare, implicare și sprijin tuturor instituțiilor implicate în această acțiune.” a declarat Carmen Ichim, Comisar Șef al.Gărzii de Mediu Buzău.

Deșeurile au fost predate unui operator autorizat pentru distrugere.

Acțiunile vor continua atât pe raza Municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, cât și în județ.