FOTO Buzoienii au comemorat eroii Revoluției. Un ceremonial a avut loc și la Spătaru

Un ceremonial militar şi religios a fost organizat la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, din Piaţa Dacia, în memoria eroilor martiri şi consacrat împlinirii a 28 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Mai târziu, în localitatea Spătaru, s-a desfăşurat un ceremonial în memoria generalului Ştefan Guşă.

Muzica militară a intonat Imnul de Stat al României, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni căzuţi la datorie în acele zile.

Despre evenimentele care s-au derulat în urma cu 28 de ani în municipiul Buzău a susținut o alocuțiune reprezentantul „Asociației Luptătorilor din Decembrie’89 „Clubului 22 Buzău”.

A urmat depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument, iar evenimentul s-a încheiat cu defilara Gărzii de onoare.

Tot astăzi, în localitatea Spătaru, s-a desfăşurat un ceremonial în memoria generalului Ştefan Guşă. Au fost prezenţi membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă”.

La aceste activităţi au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău.