FOTO A fost inaugurată Casa Timpului, amenajată de comunitatea din Valea Salciei

Autoritățile din Valea Salciei, localitate atestată documentar în secolul al XVII-lea, au reabilitat o veche clădire ce risca să se dărâme şi au transformat-o într-un muzeu. Punctul turistic reproduce vechile interioare ale caselor ţărăneşti de altă dată.

Înainte de 1990, pentru puţin timp, în această clădire a fost primăria, apoi dispensar și arhivă a primăriei. Ajunsese într-o stare de degradare foarte avansată, spune primarul Marian Mușat.
O cameră este destinată prezentării uneltelor tradiţionale, o alta reproduce un dormitor din vechile locuinţe tradiţionale, iar o a treia cameră va fi copia unei camere de zi.

În muzeu au fost expuse costume populare de bărbaţi, femei şi copii, carpete ţesute, preşuri, perdele brodate şi alte articole de interior, strânse cu ajutorul oamenilor din comună.
Nu lipsesc lada de zestre şi alte obiecte vechi care astăzi nu mai sunt cunoscute de cei tineri. Muzeul a fost inaugurat pe data de 15 august, atunci când este programat festivalul anual al comunei şi hramul bisericii din localitate.

”Într-o zi cu o însemnătate religioasă atât de puternică, în Valea Salciei renaște speranța că nu ne vom uita rădăcinile, tradițiile și tot ceea ce ne definește ca popor! Felicitări domnului primar Mușat Marian pentru că a mobilizat oamenii locului și împreună au reușit să-și îndeplinească visul: să ofere tuturor, turiști sau localnici, Casa Timpului, puntea de legătură între generațiile trecute şi viitoare!”, a scris Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, prezent și el la inaugurare.