Fostul manager al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, în atenția procurorilor pentru fals în declarații

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcție de conducere din sistemul medical, una dintre acestea fiind fostul manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, Dumitru Popescu. ANI a anunțat că a sesizat în acest caz Parchetul local pentru fals în declarații.

„În perioada 18 decembrie 2008– 10 februarie 2017 a exercitat simultan funcția de manager și calitatea de președinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și art. 178, alin. (4) din Legea nr. 95/2006.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații”, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în calitate de manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcțiilor de Președinte al Consiliului de administrație/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaților Spital Săpoca I.F.N. și în declarațiile de interese funcția de Președinte al Consiliului de administrație/director.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Județul Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”, se precizează în comunicatul ANI.

Dumitru Popescu a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare.