Fonduri solicitate de la Guvern, pentru refacerea drumurilor distruse de inundațiile și alunecările de teren

Instituția Prefectului și Consiliul Județean Buzău au solicitat finanțare din Fondul de rezervă al Guvernului, prin intermediul unui raport trimis la București zilele recute. Potrivit documentului, 90 de milioane de lei este suma necesară pentru refacerea infrastructurii rutiere în județ.

Autoritățile județene au solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, alocarea unor fonduri guvernamantale pentru reparația drumurilor distruse de inundații și alunecări de teren.

Consiliul Județean și Instituția Prefectului au întocmit un raport privind cheltuielile necesare pentru lucrările de reparații ale șoselelor județene și comunale afectate în urma căderilor masive de precipitații din această lună.

În caz că Guvernul nu va aloca banii ceruți de autoritățile buzoiene, reparațiile se vor face din fonduri proprii ale județului.

Precipatiile care au căzut abundent în luna iunie au avut efecte devastatoare în zona de munte a județului Buzău. Viiturile au distrus mai multe sosele de legătură și au inundat până la refuz curți și locuințe, între care și o porțiuni de drum județean, în comunele Lopătari și Mânzălești. S-u înregistrat pagube mari și în orașul Pătârlagele, dar și în orașul Nehoiu.