Folie rezistenta si benefica pentru orice tip de solar si sera

Prin faptul ca in prezent exista mult mai multe substante nocive si virusi in aer si atmosfera, nici legumele si fructele nu se mai dezvolta atat de bine si nu mai sunt atat de sanatoase ca in trecut. De aceea, fermierii au inceput in timp sa evite plantarea in aer deschis si sa opteze pentru solutii mai eficiente si care de altfel sa le permita sa realizeze culturi chiar si atunci cand afara nu este o vreme chiar atat de favorabila pentru anumite plante. Astfel, solariile si in anumite cazuri, serele, au devenit din ce in ce mai comune.

Pentru ca, prin invelirea unui solar cu folie speciala, inauntru se creaza atat un spatiu protejat de intemperiile de afara dar si o temperatura mai favorabila, fermierii pot obtine chiar si doua culturi de acelasi timp intr-un an iar daca vorbim despre spatiile ce detin si sisteme de incalzire, pe tot parcursul anului. In acest fel, avem la dispozitie chiar si pe timp de iarna rosii sau castraveti, printre altele cu toate ca nu le putem compara in totalitate cu cele obtinute vara, cand lumina naturala si temperaturile, si ele naturale, au un impact mult mai benefic in buna dezvoltare a acestora. Exista insa si plante care si in astfel de spatii mai inchise se dezvolta fara probleme si au un gust la fel de buna.

Atat in cazul unei singure persoane, ce detine un teren de mici dimensiuni si doreste sa-si ridice un solar sau o fera cat si in cazul unui fermier ce detine suprafete mari, este important ca fiecare structura sa fie ridicata asa cum trebuie. Este vorba despre ceva ce se doreste a se utiliza pentru multi ani la rand si care sa ofere cea mai mare eficienta ce poate fi obtinuta. Iar pentru asta, nu numai structura de rezistenta este importanta ci si folia cu care acestea sunt invelite. Este practic o folie de nailon dar special creata pentru aceasta sarcina, mult ai usor de intins, mai flexibila dar si mult mai rezistenta, la temperaturi mari si foarte scazute, la actiunea continua a razelor soarelui, vant, grindina si diverse alte intemperii.

O folie acoperire sere si solarii ar trebui in mod normal sa reziste pentru cativa ani bun. Este vorba aici desigur despre cea de calitate superioara, obtinuta din magazine profesionale, precum Regal Fermierul, unde pentru toate modelele de folie este oferita garantia calitatii alaturi de preturi cat mai bune. Aceasta folie se gaseste si se poate cumpara fie la kilogram, fie in functie de dimensiuni, pe lungime dar si pe latime. Conteaza in acelasi timp si grosimea, masurata in microni. Aceasta nu doar ca ofera mai multa sau mai putina rezistenta dar si beneficii mai multe sau mai putine culturilor dintr-un solar sau o sera. Cel mai important este soarele, in buna dezvoltare a culturilor si de aceea, este bine ca folia aleasa sa lase cat mai multa lumina in interior, prin asta realizandu-se si mai usor si mai rapid temperatura necesara.

Culorile in care folia poate fi gasita sunt diverse. Si acest aspect poate avea anumite urmari, benefice pentru anumite plante si negative pentru altele. Un gospodat profesinist va sti totusi ce conditii necesita anumite legume, fructe sau diverse culturi, de ce nivel de lumina, umiditate si intre ce temperaturi de poate dezvolta asa cum trebuie.

O problema cu care se confrunta multi dintre cei ce se decid sa isi ridice un solar si vor sa il inveleasca este prinderea pe arcade si la colturi a foliei. Aici, cea de calitate se va rupe foarte repede cand este intinsa, tensionata si prinsa prin diversele sisteme existente. De asemenea, folia de slaba calitate foarte tensionata se poate distruge usor prin contactul continuu cu soarele sau daca ar da grindina torentiala. Nu se va intampla asa insa daca este folosita folie de calitate superioara care, chiar si mai subtire, are o rezistenta mai mare.

De regula, o sera este acoperita cu panouri de sticla, transparente, permitand si mai multa lumina in interior. Exista totusi si spatii in care se prefera folia de nailon, la anumite imbinari si sisteme de dechidere, fiind o varianta mai ieftina decat a instala sisteme pe care sa fie prinse panourile de sticla. Acestea pot fi predispuse de asemenea si la distrugere in timp ce folia va rezista la lovituri si socuri si chiar daca este distrusa, este mai usor si mult mai ieftin de inlocuit.

In interiorul unui solar sau sere sunt utilizate cu precadere si diverse solutii de stropit sau prafuri, de la erbicide pana la ingrasaminte, fungicide, insecticide si multe altele. Acestea pot afecta in timp rezistenta foliei, o pot face mai predispusa la distrugere, la a deveni mai rigida cand este expusa la soare, devine mai opaca si asa mai departe. Acest lucru se poate intampla si daca folia este de calitate slaba si daca este de calitate buna dar dupa cum ne putem da seama, cea mai buna va rezista mai mult.

Asemeni cauciucului, folia se va dilata la caldura, adica vara si se va contracta la frig, iarna. aceasta trebuie sa reziste la astfel de actiuni chiar si atunci cand este intinsa perfect iar acest lucru se obtine prin realizarea folieri cu ajutorul anumitor aditivi speciali care ii ofera rezistenta la diversi factori dar si substante active. Devine si mai complicat iarna cand afara este frig iar inauntru cald insa si in aceste cazuri, o folie buna va rezista.

Urmărește-ne pe Google News