Focar de infecție cu SARS-CoV-2, în arestul Poliției din Buzău

Autoritățile de sănătate publică au declarat focar de coronavirus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Buzău după ce au fost confirmați cu COVID-19 trei polițiști care își desfășoară activitatea aici.

Cei trei polițiști depistați cu infecție cu coronavirus lucrau în aceeași tură, nu au intrat în contact direct cu alți colegi sau cu persoanele aflate în arest. În prezent, activitatea Centrului de Reținere și Arestare Preventivă se desfășoară în condiții normale.

Județul Buzău are în prezent șase focare active. Patru sunt în școli, unul la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar cel de-al șaselea, cel mai mare, la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupațională (CITO) Râmnicu Sărat. Aici, 42 de persoane au fost confirmate pozitiv.

La Școala gimnazială nr. 11 Buzău, cinci persoane confirmate pozitiv. Trei persoane au fost confirmate pozitiv la Colegiul Național B.P Hasdeu, din municipiul Buzău.

Liceul cu Program Sportiv din Buzău sunt trei persoane confirmate pozitiv iar la Școala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu, din municipiul Buzău, patru persoane confirmate pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului.