Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, revocate din conducerea IȘJ de către Ministerul Educației

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău, Florina Stoian, a fost revocată din funcție de către Ministerul Educației pentru a doua oară în șase luni. Stoian mai fusese eliberată din funcție, în 2017, de către fostul ministru al Educației, Liviu Pop, însă a mers în instanță și a câștigat în primă fază repunerea în funcție. De data aceasta, întreaga conducere a IȘJ Buzău a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea Minsterului Educației.

Calificativul nesatisfăcător a fost primit și de către inspectorii școlari generali din județele Brăila, Mehedinți, Buzău, Arad, Vrancea și Ialomița. Evaluarea făcută de minister este ilegală, susțin o parte din inspectorii puși din nou pe liber.

Florina Stoian a contestat rezultatul evaluării realizate de Ministerul Educației, în urma căreia întreaga echipă managerială a IȘJ Buzău, din care mai fac parte Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, a primit calificativ „nesatisfăcător”. Conform unei metodologii din 2015 privind evaluarea inspectorilor școlari, aceștia pot fi demiși dacă nu întrunesc punctajul minim necesar.

Șefa învățământului buzoian a precizat că, la acest moment, nu există un ordin de demitere pe numele său sau al altui inspector școlar general. „Chiar acum suntem la Ministerul Educației să depunem contestație. Invocăm vicii de procedură. Evaluarea nu s-a desfășurat conform metodologiei. Toate trei am primit punctaj mai mic de 70 de puncte. Deocamdată nu suntem demise, până nu se primește un răspuns la contestația pe care am depus-o. Termenul legal de răspuns este de 10 zile”, a declarat pentru opinia.ro Florina Stoian.

Florina Stoian a mai fost revocată din funcţie, în seara zilei de 18 august, printr-un ordin ministerial trimis prin fax la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău. I s-a reproşat întârzierea raportării unor situaţii şi nepublicarea pe site a declaraţiilor de avere ale angajaţilor instituţiei. După o lună, a obţinut luni în instanţă suspendarea ordinului ministerial prin care a fost revocată din funcţie.