VIDEO Fetiță de un an și șapte luni, căzută în wc-ul din curte

Evenimentul care putea avea un deznodământ tragic s-a întâmplat luni într-o familie de romi din satul Lipia, județul Buzău. Copilul a fost scos de tată, după ce acesta a lărgit gaura latrinei cu un baros.

Zece minute a stat fetița un an și șapte luni în mizeria din groapă, până să fie scoasă de părintele ei. Acesta se afla la muncă, în sat, și a venit imediat după ce a fost anunțat despre incident de soția sa. Între timp, femeia a sunat la 112, pentru a solicita ajutor de la Pompieri și Ambulanță.

Înainte să ajungă echipajele de intervenții, părintele a lărgit gaura latrinei cu un baros împrumutat de la o vecină după care și-a tras copilul din groapă. ”Am auzit țipând dar nu am știut până nu a venit vecinul să îmi ceară barosul. Fetița e micuță și a încăput prin gaura aceea. Mama ei are încă un copil mai mic și probabil era atentă la bebeluș de nu a văzut-o pe asta mare când intră în wc”, ne-a spus o vecină.

Fetița a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru un control medical. Protecția Copilului va declanșa o anchetă socială pentru a vedea dacă cei doi copii ai familiei sunt neglijați.

Vecinii spun însă cu nu se pune astfel problema, deoarece părinții își dau interesul față de copilași.