Festivalul „Zilele Chișinăului”, în perioada 16-18 septembrie, la Sărata Monteoru

Prima ediție a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău”, eveniment organizat de CJ Buzău, în parteneriat cu Primăria generală a municipiului Chișinău, se va desfășura în perioada 16-18 septembrie, în stațiunea Sărata Monteoru.

Este prima acțiune pe care cele două administrații le organizează în comun, urmare a acordului de înfrățire semnat de cele două părți în urmă cu trei luni.

În cele trei zile de festival, vor avea loc concerte de muzică populară și ușoară, susținute de artiști basarabeni și buzoieni, vor fi amenajate tabere militare cu profil istoric, ateliere meșteșugărești și expoziții de pictură și sunt programate mai multe lansări de carte.

O parte dintre evenimentele culturale vor avea loc la Galeriile de artă, respectiv Biblioteca Județeană.

Ion Ceban, primarul Chișinăului, va lua parte la aceste evenimente.

În prima zi a festivalului, joi, 16 septembrie, două cunoscute ansambluri de peste Prut vor încânta publicul buzoian. Este vorba despre orchestra de muzică populară „Frații Advahov” și Ansamblul de muzică ușoară „Alex Calancea Band”.

Vineri, 17 septembrie, vor susține concerte artiștii ansamblului etnofolcloric „Plăieșii”, precum și cei ai Ansamblului de muzică ușoară „Vali Boghean Band”. Sâmbătă, 18 septembrie, pe scena festivalului vor susține recitaluri artiștii Ansamblului „Plaiurile Mioriței”, din Buzău.

Spectacolele vor avea loc pe terenul de sport din stațiunea Sărata Monteoru.

Consiliul Judeţean Buzău va pune la dispoziţia buzoienilor autobuze pentru a asigura prezența la festival a celor care nu dispun de maşini personale. Acestea vor efectua curse regulate gratuite, din oră în oră, între municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru.

Accesul este gratuit la evenimentele din cadrul festivalului, însă cu respectarea unor reguli de protecție anti-Covid.