Festivalul „Buzău Iubește Teatru”a debutat cu spectacolul ”Nepotul meu, Veniamin”

O nouă ediție a festivalului de teatru de la Buzău și-a deschis porțile. Până sâmbătă, în fiecare zi, de la ora 19.00, în cadrul festivalului sunt programate spectacole ale unor mari teatre din țară.

Cunoscuți critici de teatru, actori, scenografi și regizori, alături de peste 250 de spectatori au luat parte la deschiderea oficială a Festivalului „Buzău Iubește Teatru”, eveniment organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Festivalul de teatru de la Buzău a debutat cu spectacolul ”Nepotul meu, Veniamin”, de Ludmila Ulițkaia, în regia lui Vlad Massaci.

Spectacolul, produs de Teatrul Evreiesc de Stat, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, le-a adus în prim-plan pe marile actrițe Maia Morgenstern și Emilia Popescu.

În fiecare seară, de la ora 19.00, în cadrul festivalului sunt programate și alte spectacole ale unor mari teatre din țară.

Festivalul „Buzău Iubește Teatru” se încheie sâmbătă, 18 iunie, atunci când va avea loc și festivitatea de premiere.

În încheierea festivalului, buzoienii sunt invitați la spectacolul „Opera de trei parale”, de Bertolt Brecht, în regia lui Răzvan Mazilu, producție a Teatrului Excelsior din București.

Urmărește-ne pe Google News