Festival de teatru, în Buzău. Opt zile de spectacole, în săli și spații neconvenționale

Peste 20 de spectacole ale unor trupe din Bucureşti, Brăila, Craiova, Ploieşti şi Piatra Neamţ vor fi prezentate, în perioada 19-26 mai, la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului „Buzău iubeşte teatrul”. Specacolele se vor desafășura atât în sala teatrului, cât și în spații neconvenționale.

Ediția din acest a festivalului național „Buzău iubeşte teatrul”, denumirea dată începând de anul trecut festivalului „Gala Vedetelor”, are ca temă dragostea în marea dramaturgie.

Festivalul debutează sâmbătă 19 mai, cu spectacolul Teatrului „Ion Creangă”, „Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum, în regia şi adaptarea lui Phill Willmot, şi se încheie sâmbătă, 26 mai, cu „Zaraza”, un scenariu original de Daniel Chirilă, în regia lui Răzvan Mazilu, spectacol ce se joacă pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Pe lângă spectacole ale unor importante teatre din țară, precum Teatrul Bulandra, Tetarul Odeon, Teatrul evreiesc de stat sau Teatrul național „Marin Sorescu” din Craiova, programul festivalului cuprinde, de asemenea, evenimente conexe la Cafeneaua Artiştilor, realizate de studenţi ai şcolilor de teatru din ţară, dar şi spectacole stradale, „Magic Marionettes Show”, de Valeriu Josan, de la Teatrul municipal de Marionete din Chişinău.