Femeie accidentată mortal de un fost procuror, la Râmnicu Sărat. După impact, șoferul și-a văzut nestingherit de drum

#image_title

Un fost procuror din județul Buzău este cercetat în libertate, după ce a accidentat mortal o femeie, la Râmnicu Sărat, după care și-a văzut nestingherit de drum. Le-a spus polițiștilor care au venit după el că a simțit cum a trecut cu roțile peste ceva, însă bănuia că lovise un câine.

Echipajele care ajung la fața locului nu mai pot face, însă, nimic, ca să o salveze pe bătrâna de 70 de ani, călcată de mașină.

Între timp, polițiștii îl căutau pe procurorul fugar. Magistratul și-a văzut de drum, după producerea accidentului, deși victima agoniza.

„M-am asigurat, sunt și mașini parcate acolo, după aceea am făcut dreapta și sm simțit că am trecut peste ceva. Am vrut să opresc dar am crezut că este un câine. Cum să fie om în mijlocul străzii?” a declarat Ion Radu, șoferul implicat în accident.

După ce a lovit femeia, fostul procuror și-a continuat drumul încă doi kilometri și s-a oprit la cabinetul de avocatură pe care îl deține în centrul orașului.

După el, la nici cinci minute, au sosit și polițiștii pentru a-i transmite că este autorul unui accident mortal.

Magistratul mărturisește că abia atunci a reaalizat cât de gravă este fapta comisă de el. Susține că victima se afla pe asfalt, înainte de impact.

„Au venit, au verificat mașina, mi-au luat sânge, am sulflat, apoi am fost la ITP mi-au verificast și nu ersa nicio lovitură, înseamnă că femeia a fost jos și nu am observat.” a mai spus Ion Radu, fostul procuror.

Potrivit polițiștilor, autoturismul condus de avocatul Ion Radu, fost procuror, în vârstă de 72 de ani, a surprins și accidentat o femeie care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.

Victima avea 70 de ani. Vestea că fostul magistrat a fost la volanul mașinii care a curmat o viață s-a răspândit în tot orașul.

În urma accidentului mortal, avocatul Ion Radu, fost procuror în Buzău și Râmnicu Sărat, s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

El este cercetat în libertate de către procurorii Curții de Apel Ploiești.

Urmărește-ne pe Google News