FC Buzău, scor de maidan în Liga a doua, cu Unirea Constanța ( 14-0)

FC Buzău a surclasat în etapa a 5-a a Ligii a doua, formația Unirea Constanţa, care a trimis în teren o echipă formată din copii de 16 şi 17 ani. A rezultat un scor de maidan, 14-0 (5-0).

Dintre aceștia, niciunul nu a figurat în lot în primele patru etape. Neplătiți, titularii echipei din Constanța nu au făcut deplasarea.

Constănțenii au rezistat numai douăsprezece minute, până la golul semnat de Alin Cârstocea, care a înscris după o nesincronizare în apărare a puștilor trimiși în teren de Dumitru Faitaș.

După cinci minute, Chică Roșă a majorat diferența. Scorul a luat proporții în minutul 20, după ce Cristian Ciobanu a trimis mingea în plasă, după o centrare a aceluiași Chică Roșă.

După trei minute, Serge Ekollo și-a trecut și el numele pe tabelă. Ulterior, Cristian Ciobanu și Adi Chică Roșă și-au completat hattrick-urile.

La pauză, s-a intrat cu un neverosimil 9 la 0 pentru gazde, după ce Ekollo a reușit dubla în minutul 41.

Repriza a doua a încput cu Buzăul în atac, cu fundașii la centrul terenului, Constanța masată la marginea careului de 16 metri. Imediat, Oltean a marcat după un șut trimis în diagonală de la 25 de metri, majorând diferența la 10 goluri.

FC Buzău a mai înscris în minutul 73, după ce Ionuț Neacșu a făcut slalom în apărarea adversă. Dumitru Rogac a semnat cel de-al doisprezecelea gol în minutul 79, reușită urmată la numai cinci minute de un alt gol al lui Neacșu.

Jucătorii antrenați de Cristi Pustai au majorat scorul în minutul 90, după încă un gol înscris de Ekollo.

Grație victoriei de sâmbătă și a golaverajului, FC Buzău urcă pe poziția a opta a Ligii Secunde.

”E urât ce-a făcut Gloria Buzău, i-a terminat moral pe acești copii, nu vor uita prea ușor, poate niciodată, ce li s-a întâmplat la debutul lor în liga a doua”, au declarat reprezentanții clubului constănțean.

De partea cealaltă antrenorul Cristi Pustai era bucuros la final.

„Jucătorii mei au făcut ceea ce trebuia să facă, au fost foarte serioși, adversarul trebuie pus la respect chiar dacă e o echipă de juniori sau de ligă inferioară. Contează și golaverajul, e un criteriu de departajare la final”.

În Liga a 2-a urmează o pauză de două săptămâni. FC Buzău va disputa următorul meci pe 11 septembrie, în deplasare, cu Politehnica Iaşi.