Familii revoltate din cauza frigului din case. Au înlocuit sobele cu centrale, însă nu au gaze

Șapte familii de pe o stradă din orașul Buzău sunt în pragul unei revolte, supărați pe firma care le-a racordat gospodăriile la rețeaua de gaze că întârzie să pună instalațiile în funcțiune. Îndură frigul peste 20 de persoane, între care și copii. Aceștia au de gând să picheteze Primăria și Prefectura pentru a determina autoritățile locale să ia legătura cu reprezentanții firmei.

Branșamentele la rețeaua de gaze pentru un număr de șapte gospodării de pe strada Stadionului, capătul cartierului Micro 14, au fost realizate în această vară de o firmă agreată de furnizorul de gaze din Buzău.

Proprietarii și-au dărâmat sobele, după ce au realizat instalațiile de gaze și au montat centrale, convinși de reprezentanții firmei că predarea lucrării se face până la sosirea iernii.

Cei peste 20 de locatari de pe Stadionului, beneficiari ai lucrării de racordare la rețeaua de gaze, au așteptat mult și bine pornirea furnizării gazelor, care se poate face numai .

Astfel că, în această perioadă rece, locatarii celor șapte gospodării din Micro 14 își încălzesc locuințele fie cu gaze de la butelie, fie cu calorifere electrice cumpărate la urgență.

Oamenii susțin că fac des solicitări către firma care le-a realizat instalațiile de gaze din locuințe însă primesc doar promisiuni. ”Cei de la firma asta au ajuns să ne mai ia și peste picior. Ne zic să stăm acasă liniștiți că se rezolvă”, a declarat una dintre femeile revoltate.

Cele șapte familii care îndură frigul din cauza nerespectării termenului de execuție și dare în folosință a lucrării vor să picheteze sediile unor instituții publice, pentru a cere ajutor. Ei au fost sfătuiți de autoritățile locale să depună plângere la OPC și ANRE.