Expoziție foto cu lucrări ale pictorului Ion Andreescu, în pasajul Unirii, din centrul municipiului Buzău

#image_title

Cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de impresionism, Primăria Buzău în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Buzău, va lansa un album foto cu 90 de lucrări semnate de Ion Andreescu.

Anunțul a fost făcut joi de edilul Constantin Tomai, la aniversarea pictorului român Ion Andreescu, care a locuit timp de 7 ani la Buzău.

În cadrul evenimentului președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Buzău, profesorul Valeriu Șușnea, profesorii și elevii de la „Arte” au depus flori la statuia artistului, din apropierea Galeriilor de Artă.

„Cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de impresionism, la Buzău vom lansa un album foto cu 90 de lucrări ale pictorului Ion Andreescu. Primăria Buzău va schimba galeria foto din Pasajul Unirii  tocmai pentru a marca cum se cuvine această aniversare.” a precizat edilul Buzăului, Constantin Toma.

Galeriile de Artă din Buzău au fost botezate cu numele marelui artist  iar, filiala buzoiană UAPR, împreună cu Municipalitatea, organizează Bienala Internațională de Arte „Ion Andreescu.”