Expoziția „Copilăria în Comunism” la Muzeul Județean Buzău, din 28 iunie pănă pe 2 octombrie

Muzeul Județean Buzău va deschide marți 28 iunie o expoziție temporară despre traiul în „Epoca de Aur”, intitulată „Copilăria în Comunism”.

În cadrul expoziției va putea fi văzut interiorul unei locuințe din perioada comunistă, cu mobilierul specific dar și cu obiectele casnice de epocă.

La vernisajul expoziției „Copilăria în Comunism”, care va avea loc marți, 28 iunie, accesul publicului va fi gratuit. Va putea fi vizitată până pe data de 2 octombrie 2022.

Potrivit organizatorilor, ”colecția reunește jucării, jocuri, fotografii, manuale și alte obiecte interesante, tabloul fiind întregit de uniforme ale șoimilor patriei și pionierilor, alături de insigne, medalii, diplome ce răsplăteau performanțele elevilor din perioada comunistă”.

„Copilăria în comunism” completează seria expozițiilor organizate în ultimii ani, cu scopul de a valorifica bogatul patrimoniu specific epocii, deținut de Muzeul Județean Buzău.

Pe parcursul ultimilor zece ani, Muzeul Judeţean Buzău şi-a îmbogăţit patrimoniul, din donații private, cu peste 4.000 de bunuri, care reflectă viaţa privată cotidiană în timpul regimului comunist.

În 2018, expoziția „Vacanţe şi concedii în perioada comunistă” a strâns un număr uriaș de vizitatori.

Urmărește-ne pe Google News