Explozie violentă într-o gospodărie din Potoceni: patru răniți duși de urgență la spital

Patru persoane din localitatea Potoceni, județul Buzău au fost transportate de urgență la spital, în urma unei deflagrații produse în bucătăria unei locuințe. Primele date furnizate de pompieri indică drept cauză a exploziei, o acumulare de gaze, de la o centrală defectă.

Potrivit ISU Buzău, deflagratia nu a fost urmată și de un incendiu, insă pagubele materiale sunt consistente, întrucât suflul exploziei a fost violent, pulverizând geamurile și stricând o parte din structura locuinței.

În urma incidentului nefericit, patru persoane au fost rănite fiind transportate la spital.

Surse medicale au precizat că cele patru victime au suferit arsuri de gradele doi și trei, una dintre ele fiind într-o stare puțin mai gravă.

La locul deflagrației au ajuns mai multe ambulanțe SMURD, precum și un echipaj de stingere a incendiilor, de la ISU Buzău.

Zona unde s-a produs incidentul a fost izolată, iar echipele mixte de la ISU și IPJ Buzău fac cercetări pentru a determina cu exactitate care au fost cauzele exploziei.

UPDATE ora 01.00

Doi dintre răniții din explozia de la Potoceni se află în stare gravă și au nevoie să fie transferați urgent într-o secție de mari arși din capitală, insă până acum nu au fost găsite locuri libere în spitale.

Din primele date furnizate de martori și de vecini, explozia s-ar fi produs în momentul în care un instalator efectua lucrări de mentenanță la o centrală termică.

Potrivit vecinilor, unul dintre cei doi răniți grav este chiar meseriașul chemat de proprietari să repare centrala termică.