Emoții pentru tânărul care şi-a ucis fosta iubită prin incendiere. Află cât va sta după gratii

Cosmin Dan, tânărul din Buzău care şi-a ucis fosta iubită prin incendiere, își va afla peste două zile sentința definitivă de la instanța Curții de Apel Ploiești. În primă instanță, acesta a primit 24 de ani de închisoare cu executare, însă a atacat decizia pe fond fiind nemulțumit de condamnarea pe care a primit-o.

Totodată, Cosmin Dan a recuzat și completul de la Curtea de Apel Ploiești, nemulțumit de schimbarea încadrării faptelor, însă cererea i-a fost respinsă. Rămâne de văzut dacă pe 21 octombrie instanța va menține sentința inițială de la Tribunalul Buzău.

În dimineaţa zilei de 28 februarie 2019, Cosmin Dan şi-a incendiat fosta iubită şi a lăsat-o să moară în apartament. A fost condamnat pe 30 ianuarie 2020 la 23 de ani de închisoare pentru omor cu premeditare prin cruzimi şi un an de închisoare pentru distrugere.

Pe lângă pedeapsa de 24 de ani de închisoare cu executare primită de la magistrații Tribunalului Buzău, inculpatul a fost obligat la plata unor despăgubiri de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale, către mama fetei, Milica Dodan, 50.000 euro daune morale către tatăl tinerei, Ionel Aurel Nica şi la 10.000 euro daune materiale către Milica Dodan, echivalentul în lei la data executării, pentru finalizarea lucrărilor de refacere a apartamentului incendiat şi mobilarea lui.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019. Supărat că Valentina Nica ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.

Necropsia a arătat că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins şi a murit în chinuri groaznice. Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.