VIDEO Eleve accidentate de o șoferiță în timp ce traversau strada, la Bălănești

Accident grav, lângă o şcoală din județul Buzău. Două fete de 8 şi 9 ani au fost lovite de o mașină, în timp ce traversau strada printr-un loc nepermis. Șoferița care le-a lovit, o femeie de 47 de ani nu a mai avut cum să evite impactul. Fetele erau în timpul programului școlar și plecaseră la magazin însoțite de învățătorul lor.

Evenimentul rutier s-a produs în localitatea buzoiană Bălănești. Cele două fete, eleve în clasele a doua şi a patra au plecat în pauza la un magazin pentru a-şi cumpăra de mâncare. Pentru că erau în timpul programului şcolar fetele au fost însoţite chiar de învăţătorul lor. Când au ieşit din magazin au încercat să treacă strada alergând.

Nu au observat maşina care circula regulamentar şi au fost lovite din plin. Fetele au fost transportate de urgenţă la spital. Din fericire rănile suferite nu le pun viaţa în pericol.

La şcoala care învaţă cele două eleve a început acum o anchetă. Învăţătorul fetelor susţine că era cu ele dar că nu a observat momentul în care cele două au plecat de lângă el.

Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Inspectoratul şcolar va începe acum o anchetă proprie pentru a stabili dacă elevii aveau sau nu voie să părăsească incinta şcolii în timpul programului.