Echipe de fotbal din Buzău, amendate pentru un amical organizat clandestin în pandemie

Poliția din Buzău a amendat două echipe de fotbal din Divizia D pentru organizarea unui meci amical, la Râmnicu Sărat, contrar prevederilor legale în vigoare pe durata stării de alertă. Este vorba despre CSM Râmnicu Sărat şi Gloria Vadu Paşii, care au fost sancționate cu câte 5.000 de lei.

Din verificările polițiștilor din IPJ Buzău a reieșit că meciul de fotbal a avut loc la data de 18 iulie, pe un teren din municipiul Râmnicu Sărat.

”Meciul s-a desfășurat fără respectarea condițiilor impuse prin legislația în vigoare pe perioada stării alertă, respectiv: Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, HG 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, Regulamentul Ministerului Tineretului și Sportului publicat în Monitorul Oficial din data de 07.07.2020 și Protocolul de reluare competiții de fotbal amator elaborat de Comisia Medicală a Federației Române de Fotbal”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

În acest context, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, reprezentanții celor două cluburi de fotbal au fost sancționați contravențional cu amendă de 5.000 lei fiecare.