Echipa de fotbal a S.C.M. Gloria Buzău se desființează, din lipsă de fonduri

Directorul SCM Gloria Buzău, Ion Cazan, a remis luni un comunicat, prin care informează că începând cu data de 19 ianuarie 2021, echipa de fotbal masculin va fi retrasă din liga a 2-a, după infomarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.

Măsura desființării echpei de fotbal a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal. ”Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C”, se arată în comunicatul transmis de club.

Cauza principală a desființării echipei o constituie criza economică provocată de pandemia de coronavirus, care a dus la încasări sub așteptări la bugetul local.

Fotbaliștii echipei de seniori a clubului SCM Gloria Buzău vor deveni liberi de contract și vor putea semna cu alte echipe.

Conducerea SCM Gloria Buzău menționează că la nivelul municipiului Buzău ”se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău”.

Printre acestea, sunt menționate Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Urmărește-ne pe Google News