DSP Buzău anunță 23 de cazuri noi de coronavirus și un deces

În ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 23 de cazuri noi de COVID-19, 8 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat. Cei 23 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 15 și 86 de ani. Din păcate, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat și un deces.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani, care, în urmă cu o lună, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, cu grave probleme respiratorii. Confirmat cu SARS-CoV-2, pe fondul agravării stării de sănătate, pacientul a fost transferat ulterior la Spitalul ”Matei Balș” din București, unde a și decedat. Pacientul suferea, de doi ani, de cancer de prostată.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid19 sunt ocupate, un număr de 47 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.472, 1849 de persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 328 de persoane se află în carantină, iar 316 persoane, în izolare la domiciliu.
Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 89.