DSP anunță încă două decese ale unor pacienți din Buzău confirmați cu COVID-19. Doar unul era cunoscut și cu alte afecțiuni

O femeie în vârstă de 65 de ani și un bărbat, de 55 de ani, ambii internați cu COVID-19 în Spitalul Județean, au murit în ultimele 24 de ore, conform raportării DSP Buzău. A ajuns la 26 numărul total al buzoienilor infectați cu COVID-19 care au decedat.

Femeia era internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău și prezenta comorbidități: angină pectorală instabilă, diabet zaharat tip II.

Bărbatul fusese internat mai întâi la Spitalul Județean de Urgență Buzău, apoi a fost transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Nu avea comorbidități cunoscute, din relatările spitalului și ale aparținătorilor.

Cu acestea două, numărul total al buzoienilor infectați cu COVID-19 care au decedat a ajuns la 26.
Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 29 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, șapte pacienți fiind testați și diagnosticați la laboratoare private.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 21 și 69 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul ”Victor Babeș” din București. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 912 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 912, 550 persoane persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 550.