Drumul Național 2C, între comuna Costești și municipiul Slobozia, modernizat din acest an

#image_title

Drumul Național 2C, între comuna Costești și municipiul Slobozia, va fi modernizat iar lucrările ar putea demara chiar din acest an.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit trei oferte de la constructori din România și Austria la contractul de 412 milioane lei pentru modernizarea Drumului Național 2C, șoseaua care face legătura între DN2 E85, viitoarea Autostradă a Moldovei și Autostrada Soarelui.

Considerat „de interes strategic” în anii ‘80, Drumul Național 2C nu a intrat niciodată în reparații capitale. În județul Buzău, șoseaua traversează localitățile Costești, Gherăseni, Smeeni, Pogoanele și Padina.

Contractul de modernizare pentru DN2C are o durată de 18 luni. Lungimea șoselei pe care se vor face lucrări este de 48 kilometri, între localitățile Costești și Slobozia.

Cele trei firme care au depus ofertre sunt Strabag, din Austria, și Drupo Grup și Bedamiro, ambele din România. Este cel mai mare contract de investiții cu fonduri de la bugetul de stat pe care îl derulează o „regională” a CNAIR, respectiv Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Urmărește-ne pe Google News