Drumul județean care face legătura cu Brăila va intra în reabilitare

Este vorba despre despre Drumul Judetean 203K, tronsonul ce porneste de la Vadu Pașii, trece prin comunele de câmpie Săgeata, Robeasca și ajunge la Jirlău, în judetul Braila. Soseaua va fi modernizată cu bani europeni, iar autoritatile speră că lucrările vor începe la primăvară.

Locuitorii comunelor buzoiene Vadu Pașii, Săgeata și Robeasca primesc vești bune din partea autorităților. Nu doar in ceea ce priveste lucrările la podul peste râul Buzău, care se desfasoara în ritm alert, ci si in privinta unui important drum judetean. Este vorba despre drumul județean Vadu Pașii – Robeasca, care se afla in etapa atribuirii lucrărilor de reabilitare.

Reprezentantii Consiliului Județean Buzău afrimă că lucrările ar fi putut începe mult mai devreme, dacă licitația pentru atribuirea lucrărilor nu era contestată.

Drumul Vadu Pașii – Robeasca, tronson lung de 36 de kilometri, se va moderniza cu fonduri europene, în valoare totală de 26 de milioane de euro. Doar 2% din aceasta suma, adica in jur de 500.000 de euro, va fi contributia judetului Buzău.