Dramă în lumea sportului buzoian: a murit finanțatorul Bogdănel Stoicescu !

Fostul boxer Bogdănel Stoicescu, finanţator al unui club de box şi al unei echipe de fotbal, ABC Stoicescu, a încetat din viaţă marți noaptea la domiciliul din București, în urma unui atac de cord. Vestea a picat ca un trăsnet asupra familiei, întrucât omul de afaceri născut în cartierul Poștă din municipiul Buzău,ducea o viață echilibrată de sportiv.

Fostul sportiv derula afaceri în domeniul agro-industrial, pază şi protecţie, iar la un moment dat a fost patronul cotidianului buzoian Frontal, ulterior transformat în săptămânal.

Bogdan Stoicescu deținea titlul de preşedinte al Federaţiei Europene de Box, din anul 2006, și finanţa 3 cluburi de box din Buzău şi Bucureşti.

De-a lungul timpului, Bogdănel Stoicescu s-a făcut remarcat printr-o serie de acţiuni caritabile dintre care trebuie amintite ajutoarele materiale acordate sinistraţilor din comuna Pănătău la inundaţiile din anul 2005 precum şi diverse contribuţii ale refacerii unor lăcaşe de cult din Buzău şi din ţară.

Bogdănel Stoicescu era apreciat de lumea sportului din Buzău, întrucât a ajutat foști sportivi aflați în dificultate financiară dar și boxeri sau fotbaliști fără resurse financiare care doreau să se afirme.

Bogdănel Stoicescu era domiciliat în Bucureşti, însă deținea mai multe proprietăți în Buzău. În urmă cu patru ani a candidat din partea PP-DD pentru un post de deputat, pierzând bătălia electorală.