UPDATE Drumuri naționale din Buzău, închise în prima parte a zile din cauza viscolului. Au fost redeschise

Autorităţile judeţului au luat decizia, miercuri dimineaţa, de a închide câteva tronsoane de drum naţional din sudul judeţului, din cauza condiţiilor meteo, din cauza viscolului şi lipsei de vizibilitate. Au fost închise DN2 E85, segmentul dintre municipiul Buzău şi Urziceni, DN 2C, de la Costeşti către limita cu Ialomiţa şi DN 22 între Râmnicu Sărat – limită judeţul Brăila.

UPDATE Se circulă pe toate drumurile naționale din județ. Autoritățile au anunțat că și cele două tronsoane de pe DN 2C și DN 22 s-au redeschis complet circulației.

UPDATE 15.10 Începând cu ora 15.00, DN2C între Costeşti – Pogoanele a fost redeschis circulaţiei pentru traficul local.

Pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă. Se acţionează cu utilaje pe toate căile rutiere.

UPDATE Ora 13.00 Se redeschide circulaţiei DN2 E85, tronsonul dintre municipiul Buzău până la limita cu judeţul Ialomiţa.

UPDATE Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite caracterizate prin intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de 55…70 km/h, perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri, în urma monitorizării situaţiei operative, nu s-au înregistrat evenimente potenţial generatoare de situaţii de urgenţă.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, rămâne închis circulaţiei DN 22 între Rm Sărat – limită jud. Brăila.

În prezent pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarna. Se acţionează cu utilaje pe toate căile rutiere. Ca să reziste frigului, şoferii pornesc motoarele pentru 10-15 minute, cât să asigure o temperatură adecvată în interior. În sprijinul lor au mers şi poliţiştii locali care au distribuit ceai cald.

În funcție de evoluția situației, ar putea fi închise circulației rutiere și alte drumuri, așa cum transmite Comitetul pentru Situații de Urgență Buzău.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. Pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pentru Capitală se menţine codul portocaliu de ger, până în 1 martie, la ora 10.00.

De asemenea, miercuri, până la ora 20.00, este cod portocaliu de vreme rea pentru judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea. Şcolile rămân închise în continuare în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, în două dintre acestea – Teleorman şi Ilfov – cursurile fiind suspendate inclusiv vineri.

Potrivit meteorologilor, se menţine avertizarea cod galben de frig în toată ţara, până joi, la ora 10.00.