Două comune din Buzău vor să atragă peste 10 milioane de euro pentru alimentarea cu gaze

Două comune învecinate , Vadu Pașii și Săgeata, ar putea avea de anul viitor cea mai complexă instalație de alimentare cu gaze naturale din județul Buzău, grație unor proiecte complexe de amenajare a infrastructurii, finanțate cu fonduri europene.

În urma unei campanii de consultare a localnicilor, cele două UAT-uri vor depune săptămâna viitoare, în parteneriat un proiect de alimentare cu gaze, de peste 10 milioane de euro.

Cel mai important proiect derulat în comun de cele două localități Vadu Pașii și Săgeata este cel al conectării la rețeua de gaze.“Suntem optimști în legătură cu acest proiect de alimentare cu gaze și sperăm să accesăm acești bani încă de anul viitor. Este o șansă extrordinară pentru comunitatea noastră, pentru planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru  localnici” ne-a declarat Primarul Comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Acest proiect derulat în parteneriat, a cooptat și Consiliul Județean Buzău care și-a dat deja acordul ca magistrala de gaze să fie trasă pe marginea drumului județean 203 K , ce va fi și el asfaltat în totalitate din fonduri europene.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonații din cele două localități.

Cele două comune vor plăti documentația proiectului în cote egale.”Am intrat în parteneriat cu Vadu Pașii și sperăm să putem aduce gaze în localitățile noastre. Suntem și noi optimiști că vom duce la capăt acest proiect” ne-a declarat Sorin Tănase, Primarul Comunei Săgeata.