Două comune din Buzău cu administrație PNL, finanțate cu milioane de euro pentru rețele noi de distribuție a gazelor naturale

Două comune din județul Buzău conduse de primari PNL, Vadu Pașii și Tisău, vor avea instalații complexe de alimentare cu gaze naturale, grație unor proiecte de amenajare a infrastructurii aprobate de Ministerul Dezvoltării. Investițiile vor fi realizate cu fonduri europene, în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny.

Ministerul Dezvoltării a anunţat zilele trecute că a aprobat primele  proiecte pentru investiţii în realizarea rețelelor de distribuţie a gazelor naturale, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, din Buzău, fiind deja aprobate două proiecte, de la Săgeata și Poșta Câlnău.

Marți 14 iunie alte 2 localități din Buzău, Tisău și Vadu Pașii au fost trecute de Ministerul Dezvoltării pe lista beneficiarilor.

În urmă cu câteva zile liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, precizase într-o emisiune la Focus TV, că cele două proiecte privind infrastructura de gaze naturale, înaintate de primarii PNL din Tisău și Vadu Pașii, îndeplinesc toate cerințele și că urmează să primească undă verde pentru finanțare.

“Din județul Buzău mai sunt încă două localități, Tisău și Vadu Pașii, care, la fel, sunt preluate din POIM. Aceste proiecte care au fost selectate săptămâna trecută de Ministerul Dezvoltării sunt proiecte care au fost depuse în decembrie 2020, în cadrul programului Operațional Infrastructură Mare. N-au mai fost bani acolo și au fost transferate în acest Program Național de Investiții Anghel Saligny, care a fost, de altfel, suplimentat cu o sumă de 10 miliarde.” a declarat cu câteva zile în urmă liderul PNL Gabriel Avrămescu.

 

La Vadu Pașii, proiectul de investiții privind realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale va fi făcut prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Investiția vizează toate satele care aparțin de această localitate: Băjani, Focșănei, Gura Câlnăului, Scurtești, Stâncești și Vadu Pașii, suma alocată proiectului fiind de 50.808.809,82 Ron.

Primăria Vadu Pașii a depus proiectul de realizare a rețelei de gaze încă din decembrie 2020, în cadrul programului POIM-Programul Operațional de Infrastructură Mare. Deși inițial a fost declarate eligibil, proiectul nu a mai fost finanțat din lipsă de bani fiind transferat automat de Ministerul Dezvoltării în cadrul Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

„Deși ne-am confruntat cu multă birocrație, am reușit ca într-un final să câștigăm acest proiect, după un efort susținut de mai bine de 1 an. Sperăm sa rezolvăm una dintre problemele stringente ale comunității întrucât nu poți avea oportunități de afaceri și nici confort fără să ai o rețea de gaze modernă. Deocamdată investitorii găsesc la noi, terenuri ieftine dar și o infrastructură modernă iar noul pod de la Vadu Pașii a deschis deja calea către noi oportunități de afaceri în zonă. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru localnici” a declarat Primarul Comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Vestea bună a fost dată sătenilor din Tisău, chiar de către edilul Cristian Ionel Mihai, prin intermediul unei postări pe social media. “Vești bune pentru Tisău. Proiectul de investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale va fi făcut prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.Investiția vizează satele Izvoru, Grăjdana, Haleș, Pădurenii, Strezeni, Tisău și Valea Salciilor, suma alocată proiectului fiind de 37,859,627.71 RON. #DezvoltamTisaul” a precizat edilul din Tisău.

 

Urmărește-ne pe Google News