VIDEO Două accidente rutiere, pe DN 2B, din cauza carosabilului alunecos

Două evenimente rutiere au avut loc joi dimineață, la interval de câteva zeci de minute între ele, pe drumul care leagă Buzăul de Brăila. Primul accident s-a produs în afara localității Cilibia. Un autoturism a derapat și a lovit un copac.

UPDATE Pentru neasigurarea și întreținerea viabilităţii părții carosabile a fost aplicată o sancțiune contravențională administratorului drumului, mai precis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în valoare de peste 5.000 de lei (35 puncte amendă).

ȘTIREA INIȚIALĂ Din primele date, o conducătoare auto în vârstă de 43 ani, din Brăila, care circula cu un autoturism pe DN 2B pe direcţia Brăila către Buzău, pe fondul neadaptării vitezei de circulație la carosabilul acoperit cu polei a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara carosabilului și a acroșat succesiv doi pomi marginali.

În urma evenimentului a rezultat rănirea conducătoarei auto, precum şi a doi pasageri în vârstă de 16 și 17 ani, ambii din Brăila. Toate persoanele au fost transportate la spital. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

La scurt timp, tot pe DN 2B, la intrarea în localitatea Bentu dinspre Gălbinași, s-a produs un alt accident.

Din primele date, un buzoian în vârstă de aproximativ 25 de ani care se deplasa cu o autoutilitară din direcția Buzău către Brăila pe DN 2B, în afara localităţii Galbinaşi, nu a adaptat viteza de deplasare, a derapat şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un TIR condus de un brăilean în vârstă de 45 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportați la spital.

De asemenea, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță față de vehiculul de dinainte, un autoturism care circula în spatele autotirului a intrat în coliziune cu acesta, rezultând doar pagube materiale.

Politiştii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență sporită, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic și să nu se angajeze în efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Totodată, șoferii sunt sfătuiți să fie atenți la formarea poleiului.