Dosare penale pentru cinci cetățeni străini care au vânat păsări ilegal, lângă Râmnicu Sărat

Cinci cetățeni străini, între care medici și polițiști, s-au ales cu dosare penale, după ce au vânat păsări ilegal, în apropierea orașului Râmnicu Sărat. În mașina acestora, poliţiştii buzoieni au depistat 15 păsări din specia „gârliţă mare”.

Potrivit IPJ Buzău, în ziua de 23 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat mai multe acțiuni pe raza fondurilor cinegetice din zona Râmnicu Sărat, pentru verificarea modului de organizare şi desfăşurare a unor acţiuni de vânătoare.

Pe unul dintre fondurile de vânătoare verificate, au fost depistaţi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 64 de ani, toți cetăţeni străini, participanţi la o partidă de vânătoare.

În urma controlului efectuat, în autoutilitara folosită de persoanele depistate au fost descoperite 15 exemplare de vânat din specia „gârliţă mare”, care ar fi fost împuşcate fără respectarea condiţiilor legale. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 850 de euro. Păsările împușcate, aflate în autoutilitara cu care se deplasau cei cinci, au fost confiscate.

Cei cinci cetățeni, patru maltezi și un italian, s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „braconaj” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

În grupul vânătorilor veniți din Malta să vâneze păsări în județul Buzău se aflau medici, polițiști și un director de bancă.

Ei au fost îndrumați de italian către zona Râmnicu Sărat. Se pare că aceștia aveau autorizație de vânătoare pentru șase exemplare de păsări din specia „gârliţă mare”.

Polițiștii buzoieni au ridicat pentru continuarea cercetărilor un număr de cinci arme de vânătoare deţinute în baza contractelor de închiriere şi 2.417 cartuşe de vânătoare cu alice, calibrul 12 milimetri.

Urmărește-ne pe Google News