Doi indivizi au tâlhărit un consătean pentru a face rost de băutură

Un bărbat de 60 de ani din Cârligu Mare ar putea sta mulți ani după gratii după ce a intrat în casa unui consătean și, împreună cu un tovarăș de pahar, l-a bătut pe proprietar până l-a lăsat inconștient. Cei doi au furat alimente, obiecte de îmbrăcăminte și un aparat radio, cu gândul să le vândă pentru a face rost de băutură.

Victima este un bărbat de 62 de ani, fost tehnician veterinar în zonă. El a anunțat dimineață poliția după ce și-a revenit din bătaie. Poliția i-a prins la scurt timp pe făptași, unul din localitate iar celălalt, de 67 de ani, din București.

”Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în timpul nopţii de 10 spre 11 iunie a.c., doi bărbaţi ar fi pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate şi, prin violenţă, i-ar fi sustras mai multe bunuri. În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, au fost identificaţi pe raza localităţii Cârligu Mare cei doi bănuiţi, cu vârste cuprinse între 60 de ani şi 67 de ani, stabilindu-se că ultimul dintre aceştia era cunoscut cu antecedente penale şi totodată se sustrăgea de la executarea unei alte pedepse cu închisoarea”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate.

Faţă de cei doi bărbaţi, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi în cursul acestei zile urmează a fi prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cu propunerea de arestare preventivă.