Doi angajați ai Consiliului Județean Buzău, cu coronavirus

În Consiliul Județean Buzău, cinci persoane au fost infectate cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei. Doi au fost diagnosticați zilele trecute, iar un al treilea poate reveni deja la serviciu, fiind vindecat. Buzăul înregistrează, vineri, un număr de 21 de noi îmbolnăviri si două decese în rândul bolnavilor de COVID-19.

Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus rămâne constant în județul Buzău.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 21 de cazuri noi de COVID-19, cinci dintre pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat.

Cei 21 de pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 92 de ani.
Din păcate, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două decese în rândul buzoienilor.

Este vorba despre doi bărbați, unul în vârstă de 73 de ani, iar altul, de 81 de ani. Potrivit oficialilor DSP Buzău, ambii pacienți prezentau și comorbidități în momentul internării.

Pacientul de 73 de ani a decedat la Spitalul municipal Rm. Sărat iar celălalt, la Spitalul Județean Buzău.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 57 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.354, 1.734 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea 373 de persoane se află în carantină, iar 322 de persoane, în izolare la domiciliu.

Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 86.