DN2-E85 se extinde la 4 benzi pe mai multe tronsoane între Buzău și Oreavu

DN2E85, așa zisa ”șosea a morții”, se extinde pe 4 benzi pe mai multe tronsoane dintre Buzău și Oreavu.

Anunțul cu privire la extinderea la 4 benzi pe unele porțiuni ale șoselei a fost făcut de deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avramescu. 

„După aproximativ un an de insistențe prin declarații publice, întrebări oficiale și neoficiale, în sfârșit a început expertiza tehnică pentru proiectul privind ”Îmbunătățirea condițiilor de circulație pe DN2 între km 117+400 și km 141+100”, adică tronsonul dintre Mărăcineni și Oreavu.

Acesta este doar un prim pas care prevede extinderea șoselei la patru benzi, câte două pe sens, urmând ca în urma expertizei să fie stabilite detaliile tehnice prin care se va extinde șoseaua.

Pentru corecta informare a buzoienilor, vreau să precizez că acest contract a fost semnat pe 20.06.2022, cu termen de începere a expertizei 20.07.2022, expertiză ce trebuie finalizată în 60 de zile, adică până la 19.09.2022.

România rămâne fruntașă în UE la numărul de morți pe șosele, iar una din șoselele pe care au loc accidente mortale este E85. Până când vom avea Autostrada Moldovei gata, e important să facem proiecte mici, dar care să ofere șoferilor și pasagerilor siguranță în trafic.

Vreau să mulțumesc autorităților că au sprijinit acest proiect și am propus Ministerului Transporturilor ca acolo unde se va extinde șoseaua să fie instalați parapeți de beton între cele două sensuri de mers, astfel încât șoferii teribiliști să nu mai poată intra în depășiri periculoase.” a precizat liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, într-o postare pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News