DN 10, în pericol de a fi închis. Autoritățile cer fonduri pentru refacerea distrugerilor provocate de alunecările de teren

Drumul național 10 care leagă Buzăul de Brașov este grav afectat de alunecări de teren în 25 de puncte de la Buzău până la limita cu Covasna, pe o distanță totală de 1,7 kilometri. Cele mai mari probleme sunt la Măgura, unde șoseaua s-a prăbușit, pe sensul spre Brașov, dar și la Siriu, la viaductul Giurca. Traficul, în cele două puncte, se desfășoară cu restricții.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a fost convocat în ședință extraordinară, marți după-amiază pentru a adopta evaluarea făcută de specialiștii de la Drumul Național 10 care leagă Buzăul de Brașov este grav afectat de alunecări de teren pe o distanță totală de 1,7 km.

Membrii CJSU și-au însușit și valoarea sumelor necesare pentru refacerea acestei șosele, banii urmând a fi solicitați de la Guvernul României. Potrivit estimărilor, ar fi nevoie de 41 de miloane de lei, bani pe care reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău îi cer printr-un proiect de hotărâre ce va fi transmis către Palatul Victoria.

Situația este gravă, iar autoritățile județene avertizează că există un risc crescut de accidente pe această șosea. Deocamdată, singurele măsuri care s-au luat au fost semnalizarea zonelor afectate precum și impunerea unor restricții de viteză.