Directorul ITM Buzău, despre lucrările la podul de la Mărăcineni: ”Va dura un an!”

Avertisment transmis în şedinţa Colegiului Prefectural Buzău în legătură cu lucrările de la Podul Mărăcineni. Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă a spus că firma constructoare intenţionează să schimbe soluţia tehnică de reabilitare a obiectivului. “Vor să dărâme podul! Va dura un an!”, a atenţionat inginerul Constantin Gheorghe.

În spatele celor spuse de inspectorul şef al ITM Buzău se află informaţii şi detalii tehnice culese pe teren, personal, dar şi de ceilalţi inspectori de muncă, în cadrul verificărilor zilnice efectuate pe şantierul de la Mărăcineni.

„Din punct de vedere al ITM la lucrarea de la pod se respectă toate prevederile legale, oamenii au contracte de muncă, sunt respectate normele de protecție a muncii însă la cum văd eu că decurge lucrare mă tem că soluția tehnică va fi schimbată iar podul cel vechi va fi dărâmat complet urmând să se toarne alte plăci ce ace în mod sigur va duce la alte termene mult mai mari. Bine ar fi sa nu fie așa”, a spus Constantin Gheorghe în ședința Colegiului Prefectural.

Constantin Gheorghe a spus că face această afirmație în nume personal din ceea ce a văzut la fața locului și la cât se pricepe la construcții și nu din funcția de director al ITM care nu are în competențe decât verificarea problemelor legate de legislația muncii.

Pusă în faţa unei astfel de declaraţii, şefa de la Casa Albă a reamintit faptul că autorităţile locale nu au puterea de a decide ridicarea unui pod de pontoane. În plus, a completat tabloul îngrijorător cu o altă informaţie, de această dată legată de calea de rulare rămasă deschisă, după închiderea tronsonului vechi. Sunt probleme la carosabilul podului nou, a precizat prefectul Carmen Ichim.

Singurul lucru pe care, în continuare, îl pot face autorităţile de la Buzău, este de a pune presiune pe Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii şi Ministerul Transporturilor, dar mai ales pe firma constructoare.

Săptămâna trecută, la o lună de la demararea lucrărilor la Podul Mărăcineni, bilanţul a arătat că investiţia este în întârziere, din cauza numărului mic de muncitori mobilizaţi pe şantier. Termenul iniţial de finalizare a reabilitării este stabilit pentru 130 de zile.