Din ce în ce mai mulți liceeni buzoieni sar în ajutorul bătrânilor din azilul de la Vintilă Vodă, care a rămas fără finanțare

Elevii din Buzău întind o mână bătrânilor din azilul de la Vintilă Vodă, care a rămas fără finanțare. După ce în urmă cu câteva săptămâni, câteva licee şi şcoli generale din municipiul Buzău au dat o mână de ajutor bătrânilor de la Vintilă Vodă, beneficiind şi de sprijinul Crucii Roşii Buzău, astăzi, alte ajutoare sub formă de alimente au ajuns la acest cămin.

Crucea Roşie Buzău s-a întâlnit astăzi cu elevii Liceului „Stefan cel Mare” din Râmnicu Sărat, care au strâns bani pentru a veni în sprijinul bătrânilor de la Căminul din Vintilă Vodă. Cu aceşti bani, reprezentanţii ai Crucii Roşii Buzău au cumpărat alimente pentru a le dona căminului.

La jumătatea lunii octombrie, după ce a aflat din presă despre situatia dificilă prin care trece Căminul pentru persoane vârstnice Vintilă Vodă, Crucea Roşie Buzău a mobilizat voluntarii şi instituţiile partenere, în special unităţi şcolare, pentru a demara o campanie de strângere de alimente care să fie donate azilului.

Primii care au răspuns inițiativei au fost voluntarii de la Colegiul Naţional „M. Eminescu” şi de la Colegiul Tehnic Buzău, elevi şi cadre didactice, care au mers în supermarketul din Aurorra Mall, pentru a cumpăra alimente de bază si a le pune apoi în recipientul special destinat proiectului Banca de Alimente. Au urmat la scurt timp elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Geroge Emil Palade” Buzău.

Caminul de bătrâni din Vintilă Vodă a fost inaugurat în vara anului 2011 şi funcţionează în două dintre clădirile fostului spital din localitate. La aşezământul pentru bătrâni lucrează 24 de angajaţi, personal de îngrijire şi pentru întreţinere, cei mai mulţi fiind preluaţi din structura spitalului.

Un număr de 38 de bătrâni beneficiază în prezent de serviciile aşezământului, în două pavilioane aflate în mijlocul unui parc de două hectare.

Asistaţii au parte de patru mese pe zi, în cantina proprie. Aşezământul nu va mai putea funcţiona fără subvenţie, potrivit directorului azilului, pentru că niciunul dintre asistaţi nu ar putea suporta integral costul lunar de peste 2.100 de lei.