DGASPC Buzău închide două centre rezidențiale. Iată motivul

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protectia Copilului Buzău va închide două centre rezidențiale, urmând ca în locul lor să fie create servicii care să asigure cea mai potrivită formă de îngrijire alternativă a copiilor într-un mediu familial.

Este vorba despre Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5, din Beceni, și despre Complexul de servicii comunitare nr. 2, din muncipiul Buzău.

Aleșii județeni au aprobat, la ultima ședință a Consiliului Județean, două proiecte de hotărâre prin care Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Buzău va declanșa procedura de închidere a Centrului rezidențial pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni și a Complexului de servicii comunitare nr. 2 Buzau, de pe strada Simila.

Copiii nu vor rămâne la voia sorții: se are în vedere achiziția a patru apartamente, în municipiul Buzău, destinate actualilor beneficiari ai centrului de la Beceni. Cele patru apartamente vor fi achiziționate cu fonduri de la bugetul județului Buzău.

Totodată, se vor construi și căsuțe duplex de tip familial pentru copiii aflați în Complexul de servicii comunitare nr. 2 din Buzău.

Procedurile de închidere a celor două centre ale DGASPC Buzău se înscriu în programul național de dezinstituționalizare a copiilor aflați în centrele de plasament aparținând sistemului de protecție, proces asumat de România prin acordul de parteneriat aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 2014-2020.