Dezbatere captivantă condusă de Andi Cristea la Consiliul Europei despre provocările și oportunitățile tehnologiei Metaverse

#image_title

Andi Cristea a condus o dezbatere captivantă la sediul Consiliului Europei din Paris cu privire la impactul tehnologiei Metaverse în societatea contemporană. Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică de a aborda subiectul eticii utilizării acestei tehnologii, subliniind ideea că Metaversul ar trebui să servească umanitatea, nu să devină un scop în sine.

„Metaversul are potențialul de a extinde drepturile civile și sociale în întreaga lume și poate avea implicații uriașe pentru viitorul democrației și guvernării. Riscurile asociate cu această tehnologie includ preocupări privind confidențialitatea, securitatea cibernetică, dependența, pierderea libertății, răspândirea dezinformării, scăderea încrederii publice în instituțiile tradiționale din sectoare precum educația, guvernarea și mass-media”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Dezbaterea condusă de Andi Cristea a evidențiat importanța abordării responsabile și echilibrate față de tehnologia Metaverse, subliniind necesitatea unui cadru etic și legal adecvat pentru a ghida dezvoltarea acestei tehnologii într-un mod benefic pentru societate.

Discuțiile noastre au fost îmbogățite de contribuțiile unor experți din mediul academic precum românca Dr. Cristina Voinea, cercetătoare la Centrul pentru etică practică al Universității din Oxford și Verity McIntosh, expertă în realități virtuale și extinse de la Universitatea din Bristol”, a adăugat deputatul PSD în postare.

Andi Cristea a condus pe parcursul acestui an, audieri extinse pe acest subiect în Paris, Strasbourg și Londra, unde a interacționat cu un spectru larg de experți și a reușit să contureze o imagine mai clară a impactului Metaversului asupra societății noastre.