Detalii terifiante, în cazul tinerei omorâte prin incendiere. Ucigașul invocă lipsa discernământului pentru a cere eliberarea din arest

Cosmin Dan, tânărul suspectat că a omorât-o prin incendiere pe fosta sa iubită, Valentina Daniela Nica, a solicitat să iasă din arestul Poliţiei. Avocaţii săi au făcut contestaţie la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Buzău pe 24 februarie, la numai o zi după ce tânărul ar fi comis crima.

UPDATE Ucigaşul Valentinei Nica rămâne în arest după ce contestaţia la măsura preventivă i-a fost respinsă ca nefondată, marţi, la Curtea de Apel Ploieşti.

Cosmin Dan va rămâne în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Buzău, în baza mandatului de 30 de zile emis duminică de Tribunalul Buzău.

ŞTIREA INIŢIALĂ

După ce testul toxicologic rapid a indicat prezenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive în organism, este necesar ca în zilele următoare Cosmin să fie scos din arest pentru un examen psihiatric. De rezultatul acestuia depinde severitatea pedepsei pentru omor.

Deocamdată, procurorii îşi concentrează ancheta penală doar pe Cosmin, autorul omorului, deşi sunt indicii că în apartament ar mai fi fost alţi patru tineri, între care şi Anisia, actuala prietenă a inculpatului.

Unul dintre cei doi amici care i-au adus bidonul cu benzină a fost încuiat în baie, pe durata episodului de îmbrânceli şi certuri între Cosmin şi Valentina. Atunci când li s-a solicitat să îi ducă benzina lui Cosmin, ei au crezut că îi este necesară la vreo maşină, nicidecum pentru incendierea Valentinei şi a apartamentului.

Când au ajuns la uşă, cei doi prieteni au auzit scandalul din apartament şi s-au speriat. Unul ar fi decis să plece imediat iar celălalt a apucat să intre, dar a fost dus în baie de Cosmin şi încuiat acolo.

După ce a stropit-o pe fată cu benzină şi i-a dat foc cu bricheta, Cosmin a fugit din apartament împreună cu Anisia, iubita lui, şi un puşti de 14 ani, martor şi el la scandal. Acesta din urmă s-a întors să îi descuie uşa prietenului uitat în baie, chiar înainte ca flăcările să cuprindă întreaga locuinţă.

Conform procurorilor, Valentina a murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon şi a arsurilor, nefiind descoperite urme de violenţă. Unchiul victimei, Ion Dodan, declară, de asemenea, că medicul legist i-a spus că trupul fetei nu avea răni cauzate de lovituri. Se conturează astfel varianta că ucigaşul a stropit victima cu benzină şi i-a dat foc de vie, cadavrul fiind găsit chircit între calorifer şi pat.