Despăgubiri uriașe pentru buzoianul mutilat în urma unei proceduri medicale. Costică Maroleanu, epuizat după 10 ani de procese

#image_title

Curtea de Apel Ploieşti a emis o decizie definitivă, prin care obligă Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în solidar cu mai mulţi medici, la plata unei mari sume de bani cu titlu de daune morale, unui pacient mutilat după efectuarea unor manevre greşite de montare a unei sonde urinare. Ulterior medicii de la o altă unitate spitalicească au fost nevoiţi să-i amputeze organul sexual pentru a-i salva viaţa.

Iniţial, Judecătoria Buzău stabilise cuantumul daunelor morale la 500.000 de euro, decizia fiind atacată cu apel de către părţile civile din dosar şi SJU Buzău.

Potrivit apărătorului pacientului, cuantumul despăgubirilor acordate, de 250000 de euro, este nesatisfăcător raportat la un alt caz similar pentru care instanţa a acordat despăgubiri de 500.000 de euro.

„Soluţia, din punctul meu de vedere, este nedreaptă şi discriminatorie faţă de precedentul judiciar creat. În cazul ‘Ciomu’ s-au acordat 500.000 de euro şi, mai mult decât atât, victima a suferit acel incident anesteziat. (…) Despre aprecierea probelor şi sumele pe care instanţa le-a apreciat că ar fi îndreptăţită persoana vătămată să le primească – este o apreciere subiectivă. Din păcate, în sistemul nostru de drept nu sunt reglementate anumite valori care să conducă la o justă despăgubire a persoanelor care sunt victimele unor astfel de situaţii, aşa cum se întâmplă în Franţa”, a declarat, pentru AGERPRES, avocatul Cristina Moiseanu.

În opinia avocatului apărării, starea pacientului ar fi fost alta în situaţia în care personalul medical ar fi dat dovadă de empatie.

Au trecut aproape 10 ani de când pacientul Costică Maroleanu ajungea la SJU. După decizia definitivă a Curţii de Apel Ploieşti, pacientul apreciază că procesul a fost unul greu şi stresant.

 

Urmărește-ne pe Google News