Descinderi la o grupare infracţională specializată în proxenetism şi spălare de bani. Poliţiştii au pus în aplicare șapte mandate de aducere

Polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate, jandarmi și procurori DIICOT din Buzău au efectuat șapte percheziţii, pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la membrii unei grupări infracţionale cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani.

În perioada 2016 – 2021, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexual a mai multor tinere.

Ei ar fi recrutat șase tinere, pe care le-ar fi transportat în Germania şi ulterior în Elveţia, unde ar fi fost determinate să se prostitueze.

Ulterior, banii astfel obținuți ar fi fost investiţi de membrii grupării în imobile şi autoturisme de lux. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Germania şi Elveţia. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități au fost angrenați și poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și jandarmi din Ploieşti şi Buzău.