Deputatul PSD, Romeo Lungu: „Guvernarea PNL-USR PLUS, un atac la buzunarele românilor!

Deputatul PSD Romeo Lungu a lansat miercuri, un atac dur la adresa alianței PNL-USR-PLUS, criticând modul în care România este condusă se către partidele aflate la guvernare.

Lungu s-a dezlănțuit printr-o postare pe rețelele de socializare, acuzând guvernanții de aplicarea unor politici neperformante, profund greșite, care au generat o inflație galopantă cu efecte drastice, asupra puterii de cumpărare a populației.

„Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflației galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflația va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei. Comparativ cu raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflației a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5%, semn că lucrurile merg din rău în mai rău. Majorarea prețurilor la gaze, energie electrică, carburanți și materie primă au reprezentat cele mai importante motive pentru creșterea inflației. Iar gazele și energia continuă să se scumpească, românii urmând să plătească facturi tot mai mari. Este clar că piața energiei provoacă dezavantaje uriașe pentru consumatori și este datoria Guvernului și a politicienilor de dreapta să găsească soluții, pentru că ei sunt cei care au decis liberalizarea haotică a pieței din România cu efectele catastrofale pe care le vedem acum. Pe lângă creșterea prețurilor, piața din România este dependentă de importuri, iar politicile guvernamentale ale lui Cîțu, în loc să sprijine economia internă au stimulat importurile și au finanțat economiile europene și terțe, pe banii românilor.
Prețurile la alimentele de bază și medicamente au crescut și ele cu 10 %, în timp ce salariile și pensiile au înghețat, măsurile de sprijin pentru agenții economici au fost amânate, PNRR-ul a fost trimis în plan secund de lupta pentru șefia PNL, iar românii suportă, în fiecare zi consecințele unei guvernări eșuate.” precizează într-o postare pe Facebook, deputatul PSD Romeo Lungu.