Deputatul PSD, Romeo Lungu, după aprobarea unei legi privind sănătatea publică: „O soluție pentru problema lispei medicilor de familie din mediul rural”

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici.

Potrivit celor adoptate, „cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază.

Potrivit legii adootate, punctele de lucru pot fi deschise în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unităţi unde există deficit de medici stabilit de către o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene.

„Amendamentele pe care le-am propus la proiectul pentru modificarea legii privind reforma în domeniul sănătății au trecut de votul final în Camera Deputaților. Acest proiect de lege a venit cu o soluție pentru problema lispei medicilor de familie din mediul rural. Cabinetele de medicină de #familie vor putea să deschidă puncte secundare şi în alte unități administrative în care există deja un cabinet medical, unde este deficit de medici stabilit de o comisie organizată la nivelul DSP-urilor. Astfel, tot mai mulți cetățeni vor putea avea acces la un #medic de familie.” a precizat deputatul PSD de Buzău, Romeo Lungu, într-o postare pe social media.

Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a primit 244 de voturi „pentru” şi o abţinere.