Deputatul PSD Andi Cristea, discuții cu șeful departamentului pentru securitate și afaceri externe din Ambasada Regatului Unit la București, pe tema Metaverse și a tehnologiilor emergente

#image_title

Deputatul PSD Andi Cristea s-a întâlnit luni 27 noiembrie, cu Ahmed Patel, șeful departamentului pentru securitate și afaceri externe din Ambasada Regatului Unit la București.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte precum Metaverse şi tehnologiile emergente.

„Mă bucur de interesul manifestat de colegii britanici față de Metaverse şi tehnologiile emergente! Am prezentat elementele principale din memorandumul introductiv, recent desecretizat la Strasbourg, evidențiind principalele riscuri și oportunități aduse de tehnologia realităților imersive.

Cu această ocazie, am adresat mulțumiri pentru ospitalitatea oferită în iunie de Parlamentul Britanic, la Westminster, când sub egida Consiliului Europei am organizat o sesiune de audieri pe tema raportului privind tehnologia Metaverse.

De altfel, la începutul lunii noiembrie 2023, la Bletchley Park, Regatul Unit a organizat un Summit istoric privind Siguranța Inteligenței Artificiale.

Printre participanți s-au numărat Elon Musk, Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, Prim-ministrul britanic Rishi Sunak, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, căreia, luna trecută, i-am prezentat liniile generale ale raportului pe Metaverse pe care îl coordonez.

Metaverse nu reprezintă doar viitorul internetului, ci și viitorul experiențelor umane mediate de tehnologie, oferind cele mai intense senzații de prezență activă prin separarea prezenței mentale de cea fizică. Această tehnologie va accelera toate fluxurile de interacțiune din societatea noastră.

O lume cu Metaverse nu este doar o lume tehnologizată, ci este o lume nouă!” a precizat deputatul PSD Andi Cristea, într-o postare pe social media.

Urmărește-ne pe Google News