Demersuri pentru reluarea programului de locuințe ANL în Buzău

Municipalitatea identifică terenuri pe care Agenţia Naţională a Locuinţei ar putea ridica trei tipuri de construcţii, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal. El spune că aceasta este concluzia întâlnirii pe care a avut-o, săptămâna trecută, cu directorul general al ANL.

”Săptămâna trecută m-am întâlnit cu directorul general al Agenţiei Naţionale a Locuinţei şi va trebui să identificăm în Buzău terenuri pe care să construim, cu bani de la Guvernul României, trei tipuri de proiecte; unul înseamnă locuinţe pentru tineri între 18 şi 35 de ani, al doilea se referă la locuinţe de serviciu, şi case pe pământ, dacă vom găsi teren. Am început o analiză a tuturor spaţiilor care mai sunt disponibile în municipiul nostru pentru a face case-model pe pământ, finanţate şi realizate efectiv de către Agenţia Naţională a Locuinţei, de 400-450 metri pătraţi, noi să asigurăm doar utilităţile şi drumurile”, a spus Toma.

Acesta a precizat că, în acest fel, misiunea Primăriei de a amenaja locuinţe sociale pentru familiile care locuiesc în imobilele istorice din centrul vechi ar fi mai simplă. ”Este un lucru foarte important, pentru că, în acelaşi timp, am început, în mai multe locuri ale Buzăului, să amenajăm locuinţe sociale, astfel încât să putem lua familiile care în acest moment stau în centru, în locuinţe istorice, cu bulină roşie pe ele, astfel încât să putem reabilita toată Cuza Vodă până la Bazar şi prin jurul centrului”, a mai precizat primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

Toma a mai anunţat că municipalitatea a demarat o acţiune de îndreptare a anomaliilor din actele de identitate ale buzoienilor referitoare la adrese.